Elkészítés: A csirkét megmossuk, majd a hasába tömünk 2 fél citromot, 1 hagymát felnegyedelve és 2 szál rozmaringot. 3 gerezd fokhagymát összenyomunk, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet és némi olívaolajat, összekeverjük.
A csirkét beletesszük abba az előre kiolajozott tálba, amiben majd kisütjük, megsózzuk, borsozzuk, majd bekenjük a fokhagymás-kakukkfüves oíivával, kissé belemaszírozzuk.
A krumplikat megmossuk, szükség esetén félbevágjuk (hosszában), és elrendezzük a csirke körül, hozzátesszük a maradék citromokat félbevágva, a maradék fokhagymát, hagymát negyedelve, 2 rozmaringszálat, 3 citromos kakukkfűszálat, kicsit sózzuk.
190 fokra előmelegített sütőben 1 órát lefedve sütjük, majd megprirítjuk a bőrét. (A csirke akkor van kész, ha a beleszúrt hústű nyomán csak tiszta lé jön ki). Ekkor a csirkét kivesszük a tálból, és a krumplit még kb. 15 percig tovább sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre