Elkészítés: A margarint mikróban felpuhítjuk (ne legyen folyós), hozzáadjuk a tojássárgáját, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, majd az összekevert száraz hozzávalókat is. Alaposan összedolgozzuk, majdahűtőben egy kicsit pihentetjük.
Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, tojás alakú kiszúróval kiszaggatjuk, majd minden második közepére lyukat készítünk egy egészen kicsi pogácsaszaggató segítségével.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk külön a teliket, külön a lyukasakat. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon 6 perc alatt a lyukasakat, és kb. 8 perc alatt a teliket világosra megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
Majd egy teli és egy lyukas linzert 1-1 kiskanál lekvárral összeragasztunk. Pár óra alatt vagy 1 éjszaka alatt megpuhulnak.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre