Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos halfilé póréhagymával

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. Forrásban lévő sós vízben kb. 5 percet előfőzzük, majd lecsepegtetjük.

A megmosott, megtörölt halat citromlével meglocsoljuk, sózzuk.

A vajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, világos rántást készítünk, majd óvatosan felöntjük a tejjel és a tejszínnel, borsozzuk. A forrástól számítva 2-3 percig főzzük. A reszelt sajt felét a mártásban megolvasztjuk.
Borssal, citromlével ízesítjük.

Hőálló tál aljába tesszük a pórékarikákat, meglocsoljuk a mártás felével, majd ráfektetjük a halakat, ráöntjük a maradék mártást, meghintjük a maradék sajttal.

Előmelegített sütőben 175 C fokon kb. 30 percig sütjük. Citromkarikával és kaporral díszítjük.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss