Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-hájas aprósütemény

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 33 dkg háj
  • 2 tojás sárgája
  • 1 citrom
  • 1 mokkáskanál kurkuma
  • A töltelékhez:
  • kimagozott, cukrozott meggy zsemlemorzsába forgatva
  • vagy gesztenye-, dió-, máktöltelék

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított és kétszer átdarált 33 dkg hájat 14 dkg liszttel és fél citrom levével összegyúrjuk.

A maradék 26 dkg lisztet fél citrom levével, a citrom reszelt héjával, a tojássárgákkal és egy kevés langyos vízzel (kb. 1/2 dl) összegyúrjuk.
Kinyújtjuk és a hájas tésztarészt rákenjük, összehajtogatjuk.

4 x fél órát pihentetjük, és 4-szer hajtogatjuk, majd vékonyan kinyújtjuk. Négyzetekre vágjuk, töltjük, és párnácskákat hajtunk belőle.
A széleket összenyomkodjuk, és sűrűn bevagdossuk.

Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral tálaljuk.

Megjegyzés

Az idén házi készítésű cukrozott meggy helyett (mivel tavaly nem termett gyümölcsöm) ezt a receptet mákkal, dióval és tavalyelőtti birsalmasajttal készítettem. Kifli alakúra hajtogattam. Az eredeti receptem szerint viszont a legjobban meggy illik hozzá.
- ambroziandi

Ezek is érdekelhetnek