Elkészítés: A megtisztított és kétszer átdarált 33 dkg hájat 14 dkg liszttel és fél citrom levével összegyúrjuk.
A maradék 26 dkg lisztet fél citrom levével, a citrom reszelt héjával, a tojássárgákkal és egy kevés langyos vízzel (kb. 1/2 dl) összegyúrjuk.
Kinyújtjuk és a hájas tésztarészt rákenjük, összehajtogatjuk.
4 x fél órát pihentetjük, és 4-szer hajtogatjuk, majd vékonyan kinyújtjuk. Négyzetekre vágjuk, töltjük, és párnácskákat hajtunk belőle.
A széleket összenyomkodjuk, és sűrűn bevagdossuk.
Előmelegített légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Porcukorral tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre