Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-gyömbéres piskótagyűrű

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 12 dkg rétesliszt
  • csipet só
  • 2 dkg cukor
  • 1 teáskanál szárított élesztő
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 tojás
  • 5 dkg olvasztott, de nem meleg margarin
  • 3 evőkanál meleg tej
  • A sziruphoz:
  • 1 citrom leve
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1 kávéskanál darabolt gyömbér
  • A díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • friss vagy fagyasztott gyümölcs ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem, és kézi mixer dagasztó betétjével simára kikeverem a tésztát. 6 darab szilikonos gyűrű- vagy savarin-formát félig megtöltök tésztával, és kb. 30 percig kelesztem langyos helyen, de csak addig, amíg a tészta teteje majdnem eléri a forma szélét.

Amíg kel a tészta, addig a szirupot elkészítem. A cukrot a citrom levével, a vízzel és a gyömbérrel felforralom, majd kis lángon addig főzöm, míg besűrűsödik.

A megkelt kis tésztákat 190 fokos előmelegített sütőben egy sütőlapra téve 10-15 perc alatt aranysárgára sütöm. Kifordítom a formából, egy tálba teszem, meglocsolom a langyos sziruppal, míg az egészet beissza.

Majd átrakom egy tálcára, a felvert tejszínhabbal és gyümölccsel díszítem.

Ezek is érdekelhetnek

Friss