Elkészítés: A tészta hozzávalóit egy keverőtálba teszem, és kézi mixer dagasztó betétjével simára kikeverem a tésztát. 6 darab szilikonos gyűrű- vagy savarin-formát félig megtöltök tésztával, és kb. 30 percig kelesztem langyos helyen, de csak addig, amíg a tészta teteje majdnem eléri a forma szélét.
Amíg kel a tészta, addig a szirupot elkészítem. A cukrot a citrom levével, a vízzel és a gyömbérrel felforralom, majd kis lángon addig főzöm, míg besűrűsödik.
A megkelt kis tésztákat 190 fokos előmelegített sütőben egy sütőlapra téve 10-15 perc alatt aranysárgára sütöm. Kifordítom a formából, egy tálba teszem, meglocsolom a langyos sziruppal, míg az egészet beissza.
Majd átrakom egy tálcára, a felvert tejszínhabbal és gyümölccsel díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre