Kivajazunk egy sütőformát és kevés grízzel megszórjuk. A megmaradt vajat felolvasztjuk, hűlni hagyjuk.
Lereszeljük 2 citrom héját, 5 citrom levét kifacsarjuk. A joghurtot a tojásokkal, 10 dkg cukorral és a citromhéjjal összekeverjük, beleöntjük a vajat, utána a sütőporral összekevert gríz kerül bele, végül alaposan összekeverjük.
Beleöntjük a formába, és 180 C-fokon, a középső sínen 40-45 percig sütjük, míg szép arany színű lesz a teteje.
Közben 2 dl citromlevet 2 dl vízzel és 20 dkg cukorral egy lábasban felfőzünk, és 5 percig fedő nélkül forraljuk. Langyosra hűtjük, majd a megsült még forró süteményre azonnal ráöntjük.
A süteményt a formában hagyjuk lehűlni, majd felkockázzuk, vagy süteményformával kiszúrjuk és kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk.