Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-gombás csirke

MME MME
5/5
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db 1,8 kg-os csirke
  • 2 citrom
  • 1,5 kávéskanál finom só
  • 5 evőkanál olaj
  • 1,5 dkg zsír
  • 1 piros húsú paprika
  • 6 szárított gomba
  • 5 újhagyma
  • 4 evőkanál száraz fehérbor
  • 1,5 kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál szójamártás
  • 1 kávéskanál kukoricaliszt
  • kevés őrölt gyömbér
  • frissen darált bors

Elkészítés

Elkészítés: Áztassuk a gombát langyos vízben 20 percig. Csumázzuk ki a paprikát, és vágjuk keskeny karikákra. Vágjuk körszeletekre az egyik citromot, a másiknak nyomjuk ki a levét. Az újhagymát a zöldjével együtt vágjuk apróra. 2 evőkanál vízben keverjük el a kukoricalisztet. Csontozzuk ki a csirkehúst, szeleteljük fel 6x2 cm-es csíkokra. Egy tányérban keverjük össze a sót, a borsot, és 1,5 evőkanál olajat. Forgassuk bele a húscsíkokat. Csöpögtessük le a gombát, majd vágjuk négyfelé. A maradék olajat hevítsük fel a serpenyőben, élénk tűzön süssük ki a húst, emeljük ki, tartsuk melegen. Tegyük a zsírt sütőedénybe, olvasszuk ki, tegyük bele a gyömbért, a paprikát és a gombát. Erős tűzön kevergetve pirítsuk 1 percig. Majd adjuk hozzá a citromkarikákat és a hagymát. Pirítsuk együtt még fél percig. Ezután adjuk hozzá a bort, a cukrot és a szójamártást. Ha felforrt, tegyük bele az elkevert lisztet. Keverjük jól össze. Tegyük vissza a sütőedénybe a húst, kevergessük 1 percig, öntözzük meg 2 kanálnyi citromlével. Keverjük meg. Forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek