Citromos-fűszeres sült csirke - gluténmentes!

Hozzávalók

  • 1 konyhakész csirke
  • 15 dkg laktózmentes vaj
  • 2 citrom
  • 1 dl száraz fehér bor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek szárított kakukkfű
  • 1 ek szárított oregánó
  • 1 tk só
  • frissen őrölt tarka bors

Elkészítés

    1. 10 dkg vajat egy lábasban felolvasztok, hozzá adom az egyik citrom facsart levét, a fehérbort, a reszelt fokhagymát, a kakukkfűvet, az oregánót, a sót és összeforralom.
    2. A megtisztított csirkét egy tűzálló tálba teszem, sózom, borsozom, bedörzsölöm a maradék vajjal, a pocakjába beleteszem a másik citromot felnegyedelve, meglocsolom a vajas főzettel és 190 fokra előmelegített sütőbe teszem. A cicijét aranybarnára sütöm (kb. 40 perc), majd megfordítom és a hátát is szépen megpirítom (kb. 40) perc.

    Friss salátával, sült krumplival kínálom.

    Gastrohobbi a facebookon >>>


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek