Vágjuk durvára a dióbelet és a kimagozott datolyát, majd gyúrjuk össze őket 1 csipet sóval. Nyomkodjuk az így kapott masszát egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába, és rakjuk a hűtőbe 20 percre.
2 Késes aprítóban dolgozzuk össze a kesudiót, a kókuszreszeléket, a citromlét, a mézet, a vaníliaaromát, a megolvasztott kókuszzsírt és 80 ml vizet. Ezután forgassuk bele a kakukkfű lecsipkedett, felaprított leveleit. Kanalazzuk a krémet a datolyás alapra, és tegyük a hűtőbe 20 percre. A négyfelé vágott fügékkel és a kakukkfű lecsipkedett leveleivel díszítve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre