Keress receptre vagy hozzávalóra

Citromos fügelekvár

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2,5 kg füge (jó érett)
  • 1,5 kg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db citrom leve és reszelt héja
  • 2 teáskanál gyömbér (őrölt)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés

    Elkészítés: A fügét daraboljuk fel, majd adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és reszelt héját, a gyömbért és az őrölt fahajat. Ezután keverjük alaposan össze, és hagyjuk legalább 1 órát állni. Közben többször keverjük át, hogy a cukor mindenhol átjárja.

    Tegyük fel főni, majd kisebb lángon, állandó kevergetés mellett kb. 1 óra alatt főzzük lekvár sűrűségűre (közben ízlés szerint botmixerrel pépesíthetjük).

    Amikor kellően besűrűsödött, merjük bele az előzőleg kimosott, és sterilizált üvegekbe. Az üvegek tetejét lezárhatjuk csavaros tetővel, vagy celofán papírral. Ezután tegyük szárazdunsztba, és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.

Megjegyzés

Az elkészült lekvárt felhasználhatjuk süteményekhez, palacsintába, de úgy magában elkanalazgatva is nagyon finom.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin