Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos-fokhagymás csirke

MME MME
1.8/5
90 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát és a burgonyát meghámozzuk, és az átlagosnál kicsit vastagabb karikára szeljük.Kiolajozunk egy nagy jénai tálat vagy egy tepsit, és az aljába terítjük a krumplit és a hagymát.
  2. A csirkét jól megmossuk, feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk (ízlés szerint fűszerezzük), és rátesszük a burgonyás keverékre.
  3. A fokhagymát lepaszírozzuk, összekeverjük a citrom levével és az 1 dl vízzel. Ezzel leöntjük a csirkét, és lefedve a sütőbe toljuk (ha szükséges, pótoljuk a vizet). Amikor pirosodni kezd a hús, levesszük a fedőt, és készre sütjük. 

Megjegyzés

Egyszerű, mert a hús egy tálban készül a körettel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss