Keress receptre vagy hozzávalóra

Citromos-fokhagymás afrikai harcsa

default user icon
12 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db nyúzott afrikai harcsa törzs
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag petrezselyem
  • bors
  • zsiradék/olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Tálba öntjük azt az olaj vagy zsiradékmennyiséget, amennyiben a halat sütjük, belereszeljük az 1 citrom héját, lereszeljük a fokhagymát is, beletesszük a sóval és borssal együtt, a petrezselymet apróra vágjuk, és ezt is beleszórjuk. Ebben pihentetjük a halat 2-3 órát. Tepsibe tesszük, mellérakhatunk krumplit karikára vágra. Süssük meg közepes lángon. Kb. 1 óra alatt kész.

Megjegyzés

Én még raktam a krumpli mellé 1 kisebb cukkinit, illetve zöldpaprikát is apróra vágva. Így akkor még a köret is kész.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

manocska34 4 évvel ezelőtt
Isteni finom lett\'ez volt a karácsonyi ebéd,mind felfalták. Én tegnap héjában főtt burgonyát készítettem hozzá\'amit ma negyedekre vágva vajban pirítottam meg,így 35 perc alatt kész lett a hal is\'. Ezzel is lehet egy kis időt nyerni. Csak ajánlani tudom mindenkinek a receptet.TÖKÉLETES
Aimer32 7 évvel ezelőtt
fehérboros-citromos pácban néhány óráig,só-fehérbors,majd sütőben alacsony hőfokon megpárolni.Tepsit vajjal kenem ki!
zsuzsi0317 7 évvel ezelőtt
Remek a recept, én is hasonlóan készítem csak serpenyőben sütöm mk oldalát míg át nem pirul, majd tálaláskor kis citromlé. Csokihuszárnak üzenem, hogy az afrikai harcsából fantasztikus harcsapörkölt készül akár tejszínnel,akár tejföllel.Egyik legremekebb az édesvízi középkategóriás halak között.
csokihuszár 8 évvel ezelőtt
Nagyszerű recept, többször elkészítettem, pici variációkkal: a halakat megkenem Dijoni mustárral, úgy érlelem. A krumpli külön tepsiben készül, sózom, szórok rá őrölt köményt, borsot, kevés koriandert, reszelt fokhagymát. Aztán amikor késznek néz ki a sütőben kicsit meggrillezem a halat is, és a krumplit is. 30-40 perc alatt megsül, előkészítéssel 1 óra, (befalással, mosogatással 1,20). Tálalásnál citromlevet csepegtetek a halakra. Köszönjük a receptet! E nélkül nemigazán vettem volna afrikai harcsát!
Selyemes 8 évvel ezelőtt
Barátom születésnapjára készítettem el, kezdő szakácsként. Nagyonpontos recept és ISTENI finom lett a halacska, alig birtunk betelni vele :) Szuper! Köszönöm!
kinguska76 9 évvel ezelőtt
Remek recept, nagy sikere volt:-) Köszönet érte!
9 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet! Én nem nagyon szeretem a halat, de a párom miatt kénytelen vagyok időnként halas ételt készíteni. Igy elkészítve viszont még én is megeszem a halat. Nagyon finom! Köszönöm!
nseletye 9 évvel ezelőtt
Csak gratulálni tudok a recepthez, nagyon finom lett. Megjegyzésként annyi, hogy szerintem az egy óra sütési idő egy kicsit sok, de gondolom a krumpli miatt kell ennyi. Én is krumplival együtt sütöttem, de a krumplit egy kb. 2,5 mm széles szeleteket vágó zöldséggyalun vágtam le, így 30-35 perc alatt a hal is, meg a krumpli is megsült. Az íze fantasztikus volt, köszönöm a receptet!
mirmos 9 évvel ezelőtt
Kedves Pappjulia! Nagyon köszönöm a véleményed:)) Ez a recept egyébként saját találmány:)
pappjulia 10 évvel ezelőtt
Nagyon köszönöm a receptet, mennyei! Kedvencünk lett! Kipróbáltam más hallal is, úgy is jó, persze afrikai harcsával az igazi.

Hasonló Receptek

Magazin