Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos-fehér csokis répaszelet

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 1 dkg szódabikarbóna
  • 4 db tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg sárgarépa
  • 20 dkg őszibarackbefőtt
  • 2 dl étolaj
  • A krémhez:
  • 6 ek liszt
  • 6 dl tej
  • 1 tábla fehér csokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db citrom

Elkészítés

    1. A tésztához összekeverjük a lisztet a dióval, a fahéjjal, a sóval és a szódabikarbónával.
    2. A tojást kissé habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a megtiszított és lereszelt répát, a lecsöpögtetett és apróra vágott barackot, hozzáöntjük az olajat, és az egészet összeforgatjuk a lisztes-diós keverékkel.
    3. A masszát 3 egyenlő részre osztjuk és kb. 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
    4. A lisztet simára keverjük a tejjel, és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett sűrű péppé főzzük. Még forrón hozzákeverjük az összetördelt csokoládét, és kihűtjük. A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd simára keverjük a lisztes krémmel. Végül hozzákeverjük 2 db citrom kifacsart levét és 1 db citrom lereszelt héját.
    5. Ha a lapok kihűltek, betöltjük a krémmel, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.

      Még több húsvéti recept >>> 

      Répatorták >>> 

      Még több sütemény >>> 

      Videóreceptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin