Citromos-fehér csokis répaszelet

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg reszelt répa
  • 25 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 2 dl étolaj
  • 20 dkg őszibarackbefőtt
  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 10 g szódabikarbóna
  • 1 tk őrölt fahéj
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 6 ek liszt
  • 1 tábla fehér csokoládé
  • 2 db citrom reszelt héja + 1 nek a leve
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A tésztához összekeverjük a lisztet a dióval, a fahéjjal, a sóval és a szódabikarbónával.
    2. A tojást kissé habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a répát, az apróra vágott barackot, hozzáöntjük az olajat, és az egészet összeforgatjuk a lisztes-diós keverékkel.
    3. A masszát 3 egyenlő részre osztjuk és kb. 20x30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön, 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük.
    4. A lisztet simára keverjük a tejjel, és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett sűrű péppé főzzük. Még forrón hozzákeverjük az összetördelt csokoládét, és kihűtjük. A puha vajat kihabosítjuk a cukorral, majd simára keverjük a lisztes krémmel. Végül hozzákeverjük a citrom kifacsart levét és a héját.
    5. Ha a répás lapok kihűltek, betöltjük a krémmel. Másnap szeleteljük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin