Előkészítés: A sütőt 250 fokra előmelegítjük. A csirkét négy részre vágjuk, és a fűszerek felével beszórjuk. Egy fél citrom héját burgonyahámozóval lehámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A másik felét lereszeljük, a citrom levét pedig kifacsarjuk. A petrezselymet felaprítjuk.
Elkészítés: A csirkét egy nagy kivajazott fóliára tesszük. Beszórjuk a citromhéjjal, és meglocsoljuk 2 teáskanál citromlével. A tetejére néhány kocka vajat teszünk, lefedjük egy másik fóliával, és tepsibe rakjuk. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Közben összekeverjük a tejfölt a petrezselyemmel és a fűszerek másik felével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és citromlét adunk hozzá. A rizst 20 percig főzzük zöldséges lében (2 és fél dl rizshez 5 dl zöldséglevest keverünk), és az utolsó 5 percben a zöldségeket is beletesszük. A zöldséges rizst tálra tesszük, ráhelyezzük a citromos sült csirkét, és leöntjük a tejfölös szósszal (mellé is tálalhatjuk).
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre