Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromos csirkecomb diómártással és sült almával

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A csirkecombokat bőrös felükkel lefelé egy tűzálló tálba tesszük. A hagymákat kis kockákra vágjuk.
  2. A citromot kettévágjuk, a felét héjastul felaprítjuk, a másik felét kifacsarjuk. A paprikát összevágjuk, a fokhagymát áttörjük.
  3. A páchoz a hagymát, a fokhagymát, a citromdarabokat és a citromlevet, a fokhagymát, a mézet, az olajat, 1/2 dl bort, a sót és a borsot összekeverjük, majd a csirkecombok tetejére öntjük-simítjuk. Minimum 2-3 órára, de inkább egy éjszakára a hűtőben pácoljuk.
  4. A húst, a páccal együtt, fólával letakarva a hideg sütőbe tesszük, a hőfokot 180 fokra állítjuk, és kb. 40 percig - puhulásig - sütjük.
  5. A csirkecombokat átrakjuk egy alufóliával bélelt tepsibe, és 200 fokon további 20 percig pirítjuk.
  6. A diómártáshoz a páclevet átszűrjük egy kisebb edénybe, és erős tűzön a felére forraljuk. Hozzáadunk 1/2 dl bort, pár percig múlva beleöntjük a tejszínt, és újabb 2-3 perc múlva a diót is. Összeforraljuk.
  7. A csirkecombokat az almaszeletekkel és a diómártással együtt tálaljuk. Szerecsendiós krumplipüré illik hozzá.

Nézd meg videón, hogyan készül a citromos csirkecomb diómártással

 

Megjegyzés

Szekeres Adrien énekesnő receptjét mindenképpen érdemes karácsonyra elkészíteni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss