Keress receptre vagy hozzávalóra

Citromos csirkecomb diómártással és sült almával

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 1 db paprika (lehet csípős is)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek méz
  • 2 ek olaj
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • bors
  • 80 dkg alma
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 6 dkg dió

Elkészítés

    1. A csirkecombokat bőrös felükkel lefelé egy tűzálló tálba tesszük, a hagymákat kis kockákra vágjuk. A citromot kettévágjuk, a felét héjastul felaprítjuk, a másik felét kifacsarjuk. A paprikát összevágjuk, a fokhagymát áttörjük.
    2. A páchoz a hagymát, a fokhagymát, a citromdarabokat és a citromlevet, a fokhagymát, a mézet, az olajat, 1/2 dl bort, a sót és a borsot összekeverjük, majd a csirkecombok tetejére öntjük-simítjuk. Minimum 2-3 órára, de inkább egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
    3. A húst, a páccal együtt, fólával letakarva a hideg sütőbe tesszük, a hőfokot 180 fokra állítjuk, és kb. 40 percig - puhulásig - sütjük.
    4. A csirkecombokat átrakjuk egy alufóliával bélelt tepsibe, és 200 fokon további 20 percig pirítjuk.
    5. A diómártáshoz a páclevet átszűrjük egy kisebb edénybe, és erős tűzön a felére forraljuk. Hozzáadunk 1/2 dl bort, pár percig múlva beleöntjük a tejszínt, és újabb 2-3 perc múlva a diót is. Összeforraljuk. A csirkecombokat az almaszeletekkel és a diómártással együtt tálaljuk. Szerecsendiós krumplipüré illik hozzá.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin