A csirkecombokat bőrös felükkel lefelé egy tűzálló tálba tesszük. A hagymákat kis kockákra vágjuk.
A citromot kettévágjuk, a felét héjastul felaprítjuk, a másik felét kifacsarjuk. A paprikát összevágjuk, a fokhagymát áttörjük.
A páchoz a hagymát, a fokhagymát, a citromdarabokat és a citromlevet, a fokhagymát, a mézet, az olajat, 1/2 dl bort, a sót és a borsot összekeverjük, majd a csirkecombok tetejére öntjük-simítjuk. Minimum 2-3 órára, de inkább egy éjszakára a hűtőben pácoljuk.
A húst, a páccal együtt, fólával letakarva a hideg sütőbe tesszük, a hőfokot 180 fokra állítjuk, és kb. 40 percig - puhulásig - sütjük.
A csirkecombokat átrakjuk egy alufóliával bélelt tepsibe, és 200 fokon további 20 percig pirítjuk.
A diómártáshoz a páclevet átszűrjük egy kisebb edénybe, és erős tűzön a felére forraljuk. Hozzáadunk 1/2 dl bort, pár percig múlva beleöntjük a tejszínt, és újabb 2-3 perc múlva a diót is. Összeforraljuk.
A csirkecombokat az almaszeletekkel és a diómártással együtt tálaljuk. Szerecsendiós krumplipüré illik hozzá.
Nézd meg videón, hogyan készül a citromos csirkecomb diómártással