Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos csirke

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1,5-2 db citrom leve
  • 2 db citrom
  • 2 tk mustár
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 ág kakukkfű
  • bors

Elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, és minden oldalukat megsózzuk, megborsozzuk.
    2. Az olívaolajat egy tálban összekeverjük a citromlével, a borral, a mustárral és az áttört fokhagymával. Beleforgatjuk a húst, majd az egészet elrendezzük egy tűzálló tálban. A maradék citromot felkarikázzuk, és a húsok közé és a tetejükre tesszük, majd beleszórjuk a kakukkfűágakat.
    3. Lefedjük, és 195 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, és további 15 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 15 percben fólia nélkül sütjük. Ízlés szerinti körettel, például rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Amilyen egyszerű ez a recept, olyan finom. Télen könnyű meyer-citromhoz jutni, azzal a legfinomabb :)

bluesun
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin