Keress receptre vagy hozzávalóra
Hírdetés
Recept feltöltés

Citromos bodzalekvár

Hozzávalók

  • 1 kg bodzafürt
  • 1 db citrom
  • 1 kg befőzőcukor (1:1)

Elkészítés

    1. Az alaposan leöblített bodzafürtöket konyhai papírtörlővel leszárítjuk. A megmosott citrom héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A bodzabogyókat villával lehúzzuk a szárakról és átválogatjuk.
    2. Az átválogatott bodzát nagy edényben összeforgatjuk a cukorral, valamint a citromhéjjal és -lével. Hozzáadunk 3 ek vizet, felforraljuk, és időnként átkeverve főzzük kb. 5 percig. Amint levet ereszt, levesszük a tűzről, és krumplitörővel szétnyomkodjuk. A masszát paradicsompasszírozón áthajtjuk vagy szitán áttörjük.
    3. A felfogott lét és a visszamaradt pépet elkeverjük a befőzőcukorral, majd felforraljuk és 5 percig főzzük. A lekvárt forrón az előkészített csavaros üvegekbe töltjük, és légmentesen lezárjuk. Az üvegeket fejre állítjuk 5 percre, végül visszafordítva hagyjuk teljesen kihűlni.

      Még több lekvárrecept >>> 

A bodzát gumikesztyűben szemezd le, mert a leve nagyon fog. A lekvárt hűvös, sötét helyen (pincében, kamrában) tárold.
Hírdetés
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm
Hírdetés

Hozzászólások

Hírdetés

Hasonló Receptek

Magazin

Hírdetés
Hírdetés