Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromos álom pohárkrém

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 8 db babapiskóta vagy 10-12 db vajas keksz összemorzsolva
  • A tejfölös krémhez:
  • 4 dl sűrű tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 2 citrom reszelt héja (1 a krémbe + 1 díszítéshez)
  • 8 dkg szelelt mandula
  • A citromkrémhez:
  • 4 tojás
  • 18 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 1,8 dl facsart citromlé
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés

    Elkészítés: A citromkrémhez gőzfürdőn a vajat, a cukrot és a tojást közepes lángon folyamatosan kevergetjük, míg szép, selymesen sima, homogén krémet kapunk. Amikor kezd sűrűsödni, akkor csurgatjuk csak hozzá a citromok levét, valamint beleszórjuk reszelt héját is, hogy igazán intenzív legyen az íze. Amint besűrűsödött, a tűzről levéve hideg vízbe tesszük a habüstöt, hogy lehűljön a krém.

    Közben összeállítjuk a tejfölös krémet. A magas zsírtartalmú tejfölt porcukorral és reszelt citromhéjjal simára keverjük.

    Száraz serpenyőben megpirítunk a szeletelt mandulát, félretesszük.

    Amint kihűlt a citromkrém, rétegezzük a desszertünket: alulra kerül az összemorzsolt piskóta vagy keksz, ezután jöhet a citromkrém, majd az édes tejfölkrém, a tetejére a pirított mandula vagy kevés kekszmorzsa.
    Fogyasztásig hűtőbe tesszük, de minimum 1-1,5 órát hagyjuk hűlni.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, teríték: Butlers

További kiadós, de mutatós ünnepi receptet itt találsz >>>

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin