Citromos-almás muffin quinoa liszttel

Hozzávalók

  • 1,5 csésze quinoa liszt
  • 1/2 csésze kókuszliszt
  • 1/2 csésze datolyacukor (teljes értékű nádcukrot is használhatsz helyette)
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1/4 tk. fahéj
  • 1/4 tk, vanília
  • 1 citrom héja
  • 1/4 csésze kókuszolaj
  • 3 ek. lenmagliszt
  • 12 ek. víz
  • 1 csésze víz
  • 1 csésze megtisztított apróra vágott alma
  • csipet só

Elkészítés

    1. A lenmaglisztet öntsük le 12 ek. vízzel és hagyjuk állni egy picit - ez fogja összetartani a tésztát.
    2. Egy tálban keverjük össze a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát,  a fűszereket, majd keverjük hozzá a citrom héját, a kókuszzsírt, adjuk hozzá a lenmaglisztes keveréket, végül a vizet. (A vizet adagoljuk apránként, és figyeljük a tészta állagát!) Az egészet keverjük gyorsan össze.
    3. Amikor elkevertük a tésztát, beletesszük az almadarabokat, és összeforgatjuk, majd egy 12 darabos muffin formába adagoljuk a tésztát. Tegyük 180°C fokra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.

Megjegyzés

Szeretek kísérletezni a konyhában és mivel nagyon olcsón sikerült quinoa lisztet vásárolni, így most jönnek a próbálkozások. Ez a muffin nagyon jó illatú és nagyon ízletes lett - a quinoa liszt és a kókuszliszt fantasztikus eredményt hozott együtt. A muffin papírból is szépen ki tudtam szedni, pedig aggódtam sikerül- e.

Vitai Kati
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin