Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citrommal sült pisztráng (paleo recept)

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított pisztrángot megmossuk, a ghít kemény állapotban egy késsel összeaprítjuk, egy tálban a petrezselyemmel, fokhagymával és fél teáskanál sóval összekeverjük. Citromszeleteket elfelezzük.
  2. A halakat megtöltötjük a „fűszervajjal”, és sorba rakjuk beléjük 3-3 darab fél szelet citromot. A bőrüket bevagdossuk (de nem irdaljuk szálkáig, mert jobb, ha nincsenek a szálkák elvágva), majd besózzuk.
  3. Egy kerámia bevonatú serpenyőbe teszünk egy kis zsiradékot, és a halak mindkét oldalát kb. 8-10 percig sütjük.
Érdemes a hasukat hústűvel, vagy fogpiszkálóval összefogni, hogy a citrom ne essen ki belőlük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss