Keress receptre vagy hozzávalóra

Citrommal sült lazac könnyű zöldséges körettel

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg lazacfilé
  • 1 db citrom
  • 1 db lime
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 késhegynyi vaj
  • 10 dkg rizs
  • 25 dkg zöldbab
  • 2 db répa
  • 1/2 fej hagyma
  • bors
  • édes paprika
  • kakukkfű

Elkészítés

    1. A rizst megfőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerint. Közben apróra vágjuk a hagymát, és egy fazékban, kevés olívaolajon megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk paprikával. A sérgarépát felkarikázzuk, a hagymához adjuk, és szintén kissé lepirítjuk. 
    2. A szobahőmérsékletű lazacról levágjuk a bőr- és zsírdarabokat, bedörzsöljük sóval mindkét oldalát, majd olívaolajon megpirítjuk mindkét oldalát (oldalanként 2-2 perc vagy 3-1 perc, ha az egyik oldalt kevésbé szeretnénk megsütni). Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt citrom- és limeszeleteket, illetve az egyik citromszelet levét ráfacsarojuk sütés közben.
    3. Amíg a hal sül, a zöldségekre is facsarunk egy kis citromlevet. Egy szelet citromot a fazékba teszünk, majd hozzáadjuk a babot, majd kakukkfűvel és sóval ízesítjük. Kb. 10 percig kevergetjük, majd 1-2 dl vízzel felöntjük, lefedjük és hagyjuk elforrni a vizet.
    4. Amikor a víz elforrt a zöldségről, a lazac megsült és a rizs is kész, tálaljuk. A lazacot vékonyan bekenjük a vajjal, rátesszük a citrom- és limeszeleteket, ízlés szerint a rizsre öntjük a lazac és a citromok sütése közben keletkezett kevéske levet.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin