Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromlikőrös édes palacsinta zöldparadicsomos dzsemmel

Hozzávalók

  • 2 db tojás
  • 2 dkg porcukor
  • olaj vagy vaj
  • 4 dl tej
  • 20 dkg finomliszt
  • 0,5 dl citromlikőr
  • töltelékhez:
  • zöld paradicsom dzsem
  • 1-2 db zöld paradicsom

Elkészítés

    1. Egy tálban habverővel simára dolgozzuk a tojásokat, a cukrot, sót, az olajat és a hideg tejet. Fokozatosan hozzáadagoljuk az átszitált lisztet, csomómentesre keverjük és beleöntjük a citromlikőrt.Tejszín sűrűségű masszát kell készítenünk, ha szükséges tejjel vagy szódavízzel hígithatjuk a tésztát.
    2. Fél óra pihentetés után, felforrósított, kevés olajjal megkent palacsinta sütőben vékony palacsintákat sütünk, majd megkenjük a dzsemmel.
    3. Friss zöldparadicsom szeletekkel díszitjük, és együtt fogyasztjuk a paradicsommal. A dzsem különleges, ízletes, édes, ezért a palacsintákat vékonyan kell megkenni.

    ALMÁS ZÖLDPARADICSOM-LEKVÁR >>>

Megjegyzés

Szeptember végén, októberben sok a zöldparadicsom, ezért érdemes kipróbálni a különleges dzsemet, mely olcsó, és vele pótolható a drágább gyümölcs.

buksz39
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin