Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Két hét alatt, akár mínusz 10 kiló - fogyj egészségesen cirtomdiétával!

Ezzel a citromdiétával nem csak fogyhatunk, de méregteleníthetjük is szerveztünket, és a magas C-vitamin bevitelnek köszönhetően az immunrendszerünkkel is jót tehetünk. A várható fogyás 3-10 kg között van, a kezdő testsúlytól és a kiegészítő étrendtől függően.
így működik a citromdiéta

1. nap: 1 citrom levét vízzel elkeverve apró kortyokban, nyállal alaposan elkeverve meginni
2. nap: 1-1 citrom reggel és ebéd előtt a fent leírt módon
3. nap: 1-1-1 citrom leve reggeli, ebéd és vacsora előtt
4-6. nap: A citromok számát fokozatosan növeljük, míg elérjük a napi 3x3 citrom mennyiséget 
7- 13 vagy 7-17. nap: tartsuk a napi kilenc citrom mennyiséget
A kúra végéig: kezdjük fokozatosan csökkenteni az adagot, először a vacsora, majd az ebéd előtti citromot lehet elhagyni.

Jó tudni!

- Aki gyomorfájást tapasztal, ne menjen el a napi kilenc citromig, felezze az adagokat.

- Ha a citromot felvágás előtt egy percre meleg vízbe áztatjuk vagy tenyerünkben melengetjük, több levet tudunk kinyerni belőle.

- A citrom héját a nagyfokú vegyszeres kezelés miatt semmiképp sem tanácsos elfogyasztani, kivéve,  ha biocitromot vásárolunk.

- A kúra folyamán nem ajánlott hús fogyasztása, növényi táplálékot vegyünk csak magunkhoz, ezzel is segítjük a szervezet méregtelenítését.

- A kúrát maximum évente kétszer javasolt elvégezni. A méreganyagok tisztulása miatt az alábbiak előfordulhatnak: fejfájás, hányinger, kiütések, pattanások.

TÉVHITEK ÉS TÉNYEK A CITROmról

A citrom elvonja a szervezetből a kalciumot? 
Nem! Viszonylag nagy mennyiséget tartalmaz ebből a hasznos ásványi anyagból, 100 gramm citromra vetítve 25 mg-ot, szemben az átlagos 5-15 mg mennyiséggel, ami a legtöbb gyümölcsben található.

A citromban található 1,4 kalcium/foszfor arány optimális érték, így a kalciumot a szervezet a lehető legjobban tudja hasznosítani. Ezen túlmenően a magas C-vitamin és szerves sav mennyiség megkönnyíti mind a citromban, mind pedig az egyéb táplálékkal bevitt kalcium beépülését.

Savasít?
Egyáltalán nem! Igen, az íze savanyú ugyan, hiszen sok benne a citromsav, ám ennek ellenére lúgos, nem pedig savas jellegű! A szervezetben a citromban található szerves savak ásványi anyagokkal, elsősorban nátriummal alkotnak vegyületet, ezáltal lúgos közeget teremtenek, azaz a savasodás ellenében hatnak.Igazi szupergyümölcs!
A citrom nagyon jól használható vérszegénység, izületi gyulladások, epe, vesehomok vagy -kő esetén, láz, herpesz, ödémák, magas vérnyomás és más betegségek kiegészítő gyógymódjaként.

ÍGY FOGYJ ALMÁVAL GYORSAN ÉS EGÉSZSÉGESEN - 5 TUTI TIPP! >>> 
DOBJ EL MINDENT: EZ A DIÉTA MEGHOSSZABBÍTJA AZ ÉLETED! >>> 
TOP 4 VILLÁMDIÉTA - HA CSAK 1 NAPOD VAN LEDOBNI NÉHÁNY KILÓT >>> 
  • Kinyomtatom
  • Elmentem
  • Elküldöm
Promóció

Magazin