Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromkrémes tortácska (tartelette)

default user icon

Hozzávalók

  • A tortácskákhoz:
  • 24 dkg vaj
  • 4 g só
  • 16,5 dkg porcukor
  • 5,5 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg tojás
  • 12 dkg liszt
  • 35 dkg liszt
  • A citromkrémhez:
  • 24 dkg cukor
  • 15 dkg tojás
  • 12 dkg vaj
  • 5 db citrom leve és héja

Elkészítés

    1. A vajat a sóval, a porcukorral, a mandulaliszttel, a tojásokkal, és a kevesebb mennyiségű liszttel lágyan összekeverjük. Ha összeállt a tésztánk, gyors mozdulatokkal hozzáadjuk a nagyobb mennyiségű lisztet is. Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagságúra, tart formába helyezzük, és 160 fokon megsütjük.
    2. A cukrot a citromlével, a finomra reszelt citromhéjjal, és a tojásokkal felfőzzük. Kb. 40-50 Celsius foknál a puha vajat belekeverjük. 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyomózsákba tesszük és a csokoládéval kikent tartformába töltjük. Az elkészült süteményeket ízlés szerint dekorálhatjuk kandírozott gyümölcsökkel, mogyoróval és csokoládéval. 

Megjegyzés

Egy darab M-es tojás 53-63 gramm.

Pataki Ádám cukrászmester receptje
Styling: Csigó Zita

(Somat Gold sajtóesemény)

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Citromkrémes tortácska (tartelette) recept?


Magazin