Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromkrémes torta

Hozzávalók

  • 1 db piskótalaphoz:
  • 3 db tojás
  • 3 ek porcukor
  • 3 ek liszt
  • A krémhez:
  • 8 dl tej
  • 2 csomag tejszínes pudingpor
  • 1 ek liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl cukrászhab
  • 20 dkg cukor
  • 1 db citrom leve
  • A lapok kenéséhez:
  • 6 ek házi sárgabaracklekvár
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítés

    1. 3 egész tojást a cukorral kb. 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet.
    2. Egy 24 cm-es torta forma aljára sütőpapírt vágunk, majd beleöntjük a piskótát, és 180 fokra előmelegíett sütőben, 15 perc alatt megsütjük. Még 2 db piskótalapot készítünk így.
    3. A kisült és kihűlt lapokat lekenjük baracklekvárral.
    4. A krémhez a pudingporokat, a lisztet, a cukrot a tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük, majd a vajjal és a citrom levével habosra keverjük. A tejszínt felverjük, és a vajas krémmel szép habosra keverjük.
    5. A krémmel megtöltjük a lapokat, az oldalát is és a tetejét is lekenjük.
    6. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, majd bevonjuk vele a tortát. A megmaradt krémet habzsákba tesszük,és a tortát körben feldíszítjük.

      CITROMOS DESSZERTEK A PITÉKTŐL A LEMON CURDIG >>> 

      7 HŰSÍTŐ, CITROMOS ÉDESSÉG, AMIT MUSZÁJ KIPRÓBÁLNOD! >>> 

Megjegyzés

A 44. házassági évfordulónkra készítettem. Nagy sikere volt.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Magazin