Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromkrémes torta csokoládé rózsákkal

Hozzávalók

  • Piskóta:
  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 3 evőkanál rétesliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • Citromkrém:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 l habtejszín
  • 7 evőkanál cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 dl citromlé
  • 1 dl habtejszín
  • Étcsokoládés krém:
  • 7 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg vaj
  • 1,4 dl habtejszín
  • 5 g habfixáló
  • Tejcsokoládés krém:
  • 7 dkg tejcsokoládé
  • 4 dkg vaj
  • 1,4 dl habtejszín
  • 5 g habfixáló
  • Fehér csokoládés krém:
  • 7 dkg fehér csokoládé
  • 4 dkg vaj
  • 1,4 dl habtejszín
  • 5 g habfixáló
  • 1 dkg zselatinfix

Elkészítés

    1. A piskótához a tojást válasszuk ketté. A tojásfehérjét a cukor ral verjük kemény habbá, majd forgassuk hozzá a tojássárgáját. A finomlisztet, a réteslisztet és a sütőport keverjük össze, majd óvatosan forgassuk a habhoz. Öntsük a tésztát sütőpapírral bélelt tortakarikába. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 25-30 percig. Végezzünk tűpróbát! Ha kihűlt, vágjuk négyfelé, majd az utolsó lap köré tegyük vissza a tortakarikát.
    2. A tejből, cukor ból és a pudingporból főzzünk pudingot a csomagon megadottak szerint, majd ha kihűlt, kavarjuk hozzá a citromlevet. A tejszínt a cukor ral, és a habfixálóval verjük kemény habbá, majd forgassuk a citromos pudinghoz.
    3. A krém egyharmadával kenjük meg az alsó piskótát, majd tegyük rá a következőt, és ezt folytassuk amíg az utolsó piskótalappal befedjük a krémet. Ha szükséges, magasítsuk meg a tortakarikát. (Én egy kockacukrot szoktam tenni a tortakarika alá.)
    4. Tegyük hűtőbe minimum 4 órára.
    5. Óvatosan távolítsuk el a tortakarikát. 1 dl habtejszínt verjünk kemény habbá, majd vonjuk be vele a tortát.
    6. Az étcsokoládét a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd vegyük le a vízgőzről. Kavarjuk hozzá a habtejszín felét. A másik felét a habfixálóval verjük kemény habbá, majd óvatosan kavarjuk az étcsokoládékrémhez.
    7. A tejcsokoládét a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd vegyük le a vízgőzről. Kavarjuk hozzá a habtejszín felét. A másik felét a habfixálóval verjük kemény habbá, majd óvatosan kavarjuk a tejcsokoládékrémhez.
    8. A fehér csokoládét a vajjal vízgőz felett olvasszuk meg, majd vegyük le a vízgőzről. Kavarjuk hozzá a habtejszín felét. A másik felét a habfixálóval verjük kemény habbá, óvatosan kavarjuk a fehér csokoládékrémhez, majd folyamatos kavarás mellett adjuk hozzá a zselatinfixet.
    9. Alaposan hűtsük ki a krémeket. Mind a három krémet töltsük habzsákba, majd díszítsük a tortát.

Megjegyzés

Az ünnepi ebéd tökéletes befejezése lehet ez a rózsás torta.

szandusho
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin