Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromkrémes-teás kekszek

Hozzávalók

  • A kekszhez:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 7,5 dkg porcukor
  • 0,25 dl lefőzött, kihűtött tea
  • 1 db tojássárgája
  • A citromkrémhez:
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 0,4 dl citromlé
  • 1 ek bourbon vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dkg vaj
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg tejszín

Elkészítés

    1.  A keksz hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órát pihentetjük a hűtőben. 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk, egy formával kis téglalapokat szaggatunk ki belőle, majd mindet sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 190 fokon 10–12 percig sütjük. 
    2. A citromkrémhez vízgőz fölött puding sűrűségűre főzzük a cukrot, a tojást, a sárgájákat, a citromlevet és a bourbon vaníliás cukrot. Végül a krémbe csipkedjük a vajat is, és hagyjuk kihűlni. 
    3. A csokit feéaprítjuk, ráöntjük a felforralt tejszínt, simára keverjük, majd a hűtőbe tesszük. Miután megdermedt, kemény habbá verjük. A citrompudingból 2 evőkanálnyit félreteszünk, a maradékot a csokihabhoz adjuk, megtöltjük vele a kekszek felét, és összeillesztjük az üres kekszekkel. A megmaradt citromkrémből mindre 1-1 kis kupacot halmozunk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin