Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromkrémes szelet II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 1 tojás
  • 5 dkg zsír
  • 10 dkg porcukor
  • fél csomag sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • 4 evőkanál tej
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 1 citrom
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a tojást, a zsírt és a porcukrot jó habosra kikeverjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport is. Ezeket összedolgozzuk, és a kapott tésztát 3 részre osztjuk, kinyújtjuk.

    Tepsi tetején világosbarnára sütjük úgy, hogy megkenjük vajjal minden lap sütése előtt.

    A töltelékhez a porcukrot és a lisztet kevés tejjel simára keverjük, 3 dl tejjel felengedjük, és felfőzzük. Ha besűrűsödik, levesszük a tűzről és kihűtjük.

    A citrom levét, reszelt héját, 15 dkg vajat, 10 dkg porcukrot simára keverünk. A kihűlt krémmel összekeverjük, és megtöltjük vele a lapokat.

    A tetejére porcukrot szórunk. Másnapra puhul meg igazán.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin