- Hozzávalók:
- A tésztához:
- 1 tojás
- 5 dkg zsír
- 10 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- A töltelékhez:
- 4 evőkanál tej
- 4 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál liszt
- 3 dl tej
- 1 citrom
- 15 dkg vaj
- 10 dkg porcukor

Elkészítés: A tésztához a tojást, a zsírt és a porcukrot jó habosra kikeverjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport is. Ezeket összedolgozzuk, és a kapott tésztát 3 részre osztjuk, kinyújtjuk.
Tepsi tetején világosbarnára sütjük úgy, hogy megkenjük vajjal minden lap sütése előtt.
A töltelékhez a porcukrot és a lisztet kevés tejjel simára keverjük, 3 dl tejjel felengedjük, és felfőzzük. Ha besűrűsödik, levesszük a tűzről és kihűtjük.
A citrom levét, reszelt héját, 15 dkg vajat, 10 dkg porcukrot simára keverünk. A kihűlt krémmel összekeverjük, és megtöltjük vele a lapokat.
A tetejére porcukrot szórunk. Másnapra puhul meg igazán.
Fotó: AS