Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromkrémes répatorta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt (nálam graham volt)
  • 25 dkg reszelt sárgarépa
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál mézeskalácsfűszer
  • 1 dl étolaj
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 3-4 kanál narancslekvár
  • 3-4 evőkanál tej
  • A citromkrémhez:
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 10 dkg margarin
  • 6 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál citromlé

Elkészítés

Elkészítés: A cukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük a tojással és az olajjal, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, a narancslekvárt, a sütőporral és a fűszerrel elkevert lisztet, végül a diót. Hígítjuk néhány evőkanál tejjel, majd sütőpapírral bélelt tortaformában 160 fokos sütőben sütjük kb. 50 percig. Ha szilárd a teteje, nem benyomható, készen van.

A citromkrémhez felfőzünk 3 dl tejben 1 csomag vaníliás pudingot, majd kihűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral és a citromlével, majd a pudinggal csomómentesre keverjük.

A tortát kihűlés után óvatosan félbevágjuk, megkenjük a krém harmadával, a maradék krémmel pedig bevonjuk.

Ezek is érdekelhetnek