Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromkrémes piskótatekercs

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál víz
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 5 dl tej
  • 1 citromból leve
  • 1 db lime
  • 2 dl tejföl
  • 24 dkg margarin
  • 24 dkg porcukor

Elkészítés

Elkészítés: A piskótát a szokásos módon elkészítjük. A tojások sárgáját a vízzel és a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A lisztbe belevegyítjük a sütőport. Majd összeállítjuk: a sárgájába először a fehérjehabot beleforgatjuk, majd a lisztet is 3 részletben, óvatosan, lapáttal.

Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben, közepes lángon, kb. 10 perc alatt rózsaszínűre sütjük. Még melegen egy tiszta konyharuhába tekerjük, hogy majd a töltésnél ne törjön.

A krémhez a pudingot megfőzzük a cukorral és a tejjel. Még forrón belekeverjük a többi hozzávalót, kivéve a margarint a porcukorral, mert azokat habosra keverjük, és ha kihűlt, akkor adjuk a pudinghoz.

A piskótát megkenjük a krémmel, hagyunk még a külsejére is, majd feltekerjük. A külsejét bevonjuk bőségesen a maradék krémmel, és ízlés szerint díszítjük. (Én citrom- és lime-szeletekkel dekoráltam.)

Megjegyzés

A nagy hőségben nyáron nem szeretem a túl édes sütiket. - szilviamalmos

Ezek is érdekelhetnek

Friss