Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromkrémes leveles batyu - lépésről lépésre!

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csomag konyhakész élesztős leveles tészta
  • 1 db tojás
  • A krémhez:
  • 2 db citrom
  • 2 db tojás
  • 7 dkg cukor
  • 8 dkg vaj
  • 14 dkg krémsajt
  • 3 tk porcukor
  • 1/2 tk kukoricakeményítő

Elkészítés

    1. Kiterítjük a leveles tésztát a sütőpapírral együtt úgy, hogy a hosszabb oldala essen felénk. Két oldalról behajtogatjuk úgy, hogy harmadoljuk a tésztát. Ezután kihajtjuk, és a két szélső harmadot ferdén, egyenletesen bevagdossuk - a képen látható módon.
    2. A citromok héját lereszeljük, kifacsarjuk a levüket. Összekeverjük a tojásokkal és a cukorral, majd gőz fölött, folyamatos kevergetés mellett, krémet főzünk belőle. Ha már sűrűsödni kezd, levesszük a gőzről, hagyjuk kissé kihűlni, és hozzáadjuk a vajat. Még néhány percig hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a porcukrot és a keményítőt. Alaposan összedolgozzuk.
    3. A krémet a tészta középső részére kanalazzuk, a tészta felső szélét visszahajtjuk, majd az oldalsó csíkokat felváltva ráhajtogatjuk a krémre, hogy egy zárt batyut kapjunk.
    4. A megmaradt tojást villával habosra keverjük. A tésztát megkenjük a tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük, és hagyjuk kihűlni. Felszeletelve, porcukorral megszórva kínáljuk.

      CITROMOS DESSZERTEK A PITÉKTŐL A LEMON CURDIG >>> 

      LEMON CURD, AZ ANGOL CITROMKRÉM >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin