A krémhez mindent (kivéve a vajat) összekeverünk egy hőálló tálba és vízgőz fölött puding sűrűségűre főzzük az egészet. (A víz csak éppen, hogy gyöngyözzön, nehogy rántotta legyen belőle). Ezután egy másik edénybe, szűrőn keresztül átöntjük, belekeverjük a vajat, majd közvetlenül a tetejére nyomkodjuk a folpackot és hűtőbe rakjuk dermedésig.
A müzlihez a sütőt előmelegítjük 150 fokra. Az aszalt gyümölcsök és puffasztott rizs kivételével mindent összekeverünk egy műanyag tálban, majd kiöntjük egy sütőpapíros tepsire és 10-15 perc alatt, inkább alacsonyabb hőfokon megpirítjuk. Ha ez is készen van és kihűlt, hozzáadjuk az elmaradt hozzávalókat.
Tálaláskor a pohárba kanalazunk a krémből és ráhalmozunk egy jó adag granolát.