Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromkrém pirított házi müzlivel

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A krémhez:
  • 2 db citrom (héja és leve)
  • 1 csipet só
  • 3 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • A müzlihez:
  • 5 dkg zabpehely
  • 3 dkg mandula
  • 3 dkg mogyoró
  • 3 dkg szezámmag
  • 1 csipet só
  • 2 ek méz
  • 2 dkg aszalt gyömbér
  • 2 dkg aszalt sárgabarack
  • 3 dkg puffasztott rizs

Elkészítés

  1. A krémhez mindent (kivéve a vajat) összekeverünk egy hőálló tálba és vízgőz fölött puding sűrűségűre főzzük az egészet. (A víz csak éppen, hogy gyöngyözzön, nehogy rántotta legyen belőle). Ezután egy másik edénybe, szűrőn keresztül átöntjük, belekeverjük a vajat, majd közvetlenül a tetejére nyomkodjuk a folpackot és hűtőbe rakjuk dermedésig.
  2. A müzlihez a sütőt előmelegítjük 150 fokra. Az aszalt gyümölcsök és puffasztott rizs kivételével mindent összekeverünk egy műanyag tálban, majd kiöntjük egy sütőpapíros tepsire és 10-15 perc alatt, inkább alacsonyabb hőfokon megpirítjuk. Ha ez is készen van és kihűlt, hozzáadjuk az elmaradt hozzávalókat.
  3. Tálaláskor a pohárba kanalazunk a krémből és ráhalmozunk egy jó adag granolát.

NÉZD MEG A RECEPT ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN!>>> 

SÜTI TITKOK ORSITÓL: MARACUJÁS-KÁVÉS TRÜFFEL GOLYÓK POFONEGYSZERŰEN>>> 

SÜTI TITKOK ORSITÓL: ÍGY LESZ TÖKÉLETES A FORDÍTOTT SZILVATORTÁD!>>> 

SÜTI TITKOK ORSITÓL: ÍGY LESZ TÖKÉLETES A PAVLOVÁD!>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss