Elkészítés: Egy tálban összekeverem a tejfölt a cukorral és a zselatin fix-szel. Belereszelem fél citrom héját, 1 egész citrom levét is belecsorgatom, ezeket is belekeverem.
Egy másik tálban a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem. A tejszínhabot beleforgatom óvatosan a citromos keverékbe.
Egy mély tányérban tejet melegítek, ebben kicsit beleáztatom a babapiskótát.
Egy nagy jénai tálba először krémet rakok az aljára, a közepére a piskótákat sorakoztatom, majd a tetejére ismételten krém kerül.
Citromkarikákkal díszítem. Hűtőben, fóliával letakarva 6 órán át pihentetem.
20 perc alatt készen van az édesség. Ha jól beáztatjuk a babapiskótát, akkor elég kevesebbet is hűteni, de ha egy éjszakát akarjuk pihentetni, akkor kerüljük az áztatást.
Finom, és gyorsan elfogyó édesség.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre