Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Citromhab mandulás karamellával

default user icon

Hozzávalók

  • 1 dl cukor,
  • 1 dl fehér bor,
  • 1 db citrom lereszelt héja és leve,
  • 4 tojássárgája,
  • 2 dl tejszín,
  • a mandulás karamellához: 5 dkg leforrázott és feldarabolt mandula,
  • 0,5 dl cukor,
  • 4 babapiskóta,
  • a díszítéshez: 1 kisebb narancs

Elkészítés

    A mandulás karamellához a vajat vastag falú edénybe tesszük és a cukorral és a mandulával együtt felolvasztjuk. Amikor a cukor már sötét színű, kiöntjük zsírpapírra, és hagyjuk megdermedni. Amikor kihűlt és megkeményedett, kalapáccsal apró darabokra törjük. Közben
    nyeles edényben a cukrot és a bort összekeverjük, a tűzre tesszük és takaréklángon körülbelül tíz percig forraljuk. Hozzáadjuk a citromreszeléket és a citromlevet, majd kihűlni hagyjuk. Ezután belekeverjük a négy tojássárgáját, felforraljuk és addig keverjük, amíg az állaga krémszerű nem lesz. Ezután a tűzről levesszük és addig kevergetjük, amíg ki nem hűl. A kemény habbá vert tejszínt óvatosan a krémszerű masszához keverjük, fagylaltos pohárba öntjük és a tetejét mandulás karamellával hintjük meg. Narancsszeletekkel díszítjük és babapiskótával fogyasztjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin