4 db kisebb tűzálló tálkát kivajazunk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet és a sót.
A tejet felforrósítjuk, majd folyamatosan kevergetve a lisztes keverékhez csorgatjuk. Ezután lábosba öntjük, és kis lángon az egészet átforrósítjuk. Kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük, hagyjuk kihűlni, majd hozzádolgozzuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a citromos keverékhez forgatjuk. A masszát az előkészített tűzálló tálkákba kanalazzuk, és 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk 17-20 percre. Forrón, kevés porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre