Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citrom, kávé, szója: spéci pakolások a lapos hasért!

default user icon
MME
Kis odafigyeléssel és helyes stratégiával nem is olyan nehéz elérni, hogy lapos legyen a hasad, a derekad pedig szép karcsú legyen! Konyhai praktikákkal segítünk abban, hogy csúcsformába kerülj!

Ha nem szeretnéd, hogy a hasad egy kisebbfajta hordóhoz hasonlítson, akkor teljesen le kell mondanod az édes alkoholos koktélokról, a sörről, valamint a szénsavas üdítők fogyasztását is kerülnöd kell. A bab, a borsó és a káposzta egyaránt okozhat puffadást, de mivel ezek egyébként nagyon egészségesek, inkább a mennyiségükre kell figyelned. Ha rendszeresen felpuffad a hasad, akkor feltétlenül keresd fel az orvosodat, mert ételérzékenység is okozhatja ezeket a panaszokat.

A C-vitamin erősíti a kötőszövetet 

30 éves kor felett a bőr vékonyabbá válik, és a rugalmasságából is veszít, és a has sem olyan feszes, mint 20 évesen. Megoldás erre a gondra, a C-vitamin, amely támogatja az új sejtek és a bőrvédő kollagénrostok képződését. Ezáltal a has feszesebb, a bőr rugalmasabb lesz.

TEDD EZT: mindennap egyél friss zöldséget, gyümölcsöt (pl. ribizli, citrusfélék, eper, paprika, petrezselyemzöld, zöld leveles zöldségek), hetente 3-szor pedig végezd el a következő C-vitaminos tekercselést is! 50 ml jojobaolajhoz adj nagyjából 10-10 csepp citromos és rozmaringos illóolajat. Masszírozd az elegyet a hastájék bőrébe, tekerd körbe a hasadat folpackkal, tegyél rá egy törölközőt, és hagyd hatni 20 percig.

A koffein segíti a zsírégetést 

A hormonális változások miatt 40 éves korunk után évente átlagosan 200 g-nyi izmot vesztünk, miközben a hastájékon szép kis zsírpárnák rakódnak le. A koffeinnel azonban, amely maximális sebességre kapcsolja a zsíranyagcserét, csökkenthető a hason lévő hurkácskák és párnácskák mérete!

TEDD EZThetente 2 alkalommal végezz kávés bőrradírozást. 3 evőkanál friss kávézaccot keverj össze 2 evőkanálnyi jojobaolajjal, és kend a hasadra. Körkörös mozdulatokkal masszírozd a bőrödbe, majd mosd le.

Szójapakolás 

Ahogy öregszünk, a szervezetünk egyre kevesebb női hormont, azaz ösztrogént termel. Emiatt egyre több kollagén vész el, és a bőrszövet veszít a rugalmasságából. Ám a szója, amelyben sok fitohormon található, ilyenkor is segíthet!

TEDD EZT: Hetente kétszer érdemes kipróbálnod a szójapakolást: 100 g szójaliszthez (bioboltokban kapható) keverj annyi vizet, hogy kenhető masszát kapj, oszlasd el a hasadon, majd 20 perc múlva öblítsd le.

Mozgás = több energia! 

A rendszeres sportolás mellett a hétköznapjaidba is próbálj több mozgást csempészni! 

TEDD EZT: néha hagyd otthon az autót, és menj biciklivel vagy gyalog a dolgodra. Ezzel nemcsak több zsírt égethetsz el, de a stresszt is elűzheted! Emellett ügyelj a testtartásodra is: ha egyenesen állsz, a hasa beljebb kerül, tehát húzd ki magad, a válladat told hátra, a mellkasodat pedig emeld ki!

Így gyorsítsd meg a fogyást >>>

Erős has és hát 

Rendszeresen végezz törzsizom-erősítő feladatokat! A legjobb, ha mindennap időt szakítasz a következő jógagyakorlatra! 

TEDD EZT: térdelj le, óvatosan hajolj hátra, és támaszkodj meg a sarkadon a kezeddel. A csípődet told előre, a felsőtestdet, valamint a fejedet hajtsd hátra. Tartsd ki a pózt kb. 20 másodpercig, majd lazíts. Ismételd meg 10-szer.

Mikor kezdj neki a fogyókúrának? Most megtudhatod >>>

Egyszerűen hatásos 

A legegyszerűbb, mégis az egyik leghatásosabb gyakorlat a has erősítésére ez a gyakorlat! 
TEDD EZT: feküdj hanyatt, a térdedet hajlítsd be, a két kezedet tedd a tarkód alá. Közelítsd a jobb könyöködet a bal térdedhez, aztán jöhet a másik könyök és láb. Nagyon fontos, hogy ne a karoddal rángasd felfelé a fejedet, hanem a hasizmod segítségével emeld fel a törzsedet a talajtól, és szép lassan hajtsd végre a gyakorlatot, egymás után legalább 30-szor. 

Kiváncsi vagy a három napos villámdiétára? Klikk ide >>>

Gyümölcs a csoki ellen

Ha ideges vagy, legszívesebben csokoládét vagy valami más édességet eszel, aztán kiderül: ahelyett, hogy megnyugodnál, csak még éhesebb leszel? Mindez nem is csoda: a cukor és a stresszhormonok kombinációjától még inkább kívánod majd az édeset.
TEDD EZT: a gyümölcsökben található gyümölcscukor, a fruktóz segítségével elkerülheted a fenti problémát, ráadásul a banánban például még idegerősítő B-vitamin is van!

Fehérjére fel!

A fehérjedús élelmiszerek (például sovány hús, hal, tofu) remekül eltelítenek, de az izomépítéshez szükséges anyagok beviteléről is gondoskodhatsz a fogyasztásukkal!
TEDD EZT: hetente legalább háromszor egyél halat, ezáltal nem csak karcsúbb, hanem egészségesebb is leszel!

Hallottál már a környezetbarát diétáról? Itt olvashatsz róla >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss