Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Cipóban sült sonka

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 40 dkg finomliszt
  • 2 dl langyos víz
  • 80 dkg füstölt, főtt sonka
  • 2 evőkanál + 1 kávéskanál olaj
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk.
    1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, a liszt közepébe öntjük, majd a szélekről hozzákeverünk egy kis lisztet. Letakarva kb. 15 percig kelni hagyjuk.

    Elkeverjük a sót 1 dl langyos vízben, majd 2 evőkanál olajjal és a köménymaggal együtt a liszthez adjuk. Ha szükséges, még egy kevés langyos vizet adagoljunk hozzá, ez függ a liszt minőségétől. Hólyagosra dagasztjuk, majd langyos helyen a kétszeresére kelesztjük.

    A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és négyzet alakúra nyújtjuk.
    A széleket megkenjük vízzel, a tészta közepére helyezzük a sonkát, a széleket felhajtjuk rá, cipó formára igazítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe (én kacsasütőbe) emeljük, és letakarva 1 órát kelesztjük.

    A tojássárgáját elkeverjük 1 kávéskanál olajjal, megkenjük a cipó tetejét, és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 35-40 perc) úgy, hogy a sütő aljában egy lábasba vizet teszünk.

    Hagyjuk kihűlni, majd nem túl vékony szeletekre vágjuk.

Megjegyzés

Ízlés szerint (szív alakú) főtt tojással, tormával, mustárral stb. kínáljuk.

Suncika
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin