Elkészítés: Hideg vízben feltesszük főni a csülköt a babérlevéllel, a borókabogyóval és a fokhagymával. Addig főzzük, míg a csontjáról könnyen lejön a csülökhús.
Ha megfőtt, a csülökből a csontot kivesszük, és a húst 4 részre vágjuk, hűlni hagyjuk.
Elkészítjük a tésztát. A lisztet, a sót, az őrölt köményt, a tejben felfuttatott élesztőt 4 dl sörrel összedolgozzuk, és kb. 40 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtás után 4 részre osztjuk. 1-1 darab tésztába a csülökdarabokat belegöngyöljük.
Kizsírozott tepsibe rakjuk, és tojással megkenjük a cipókat, majd 210 C-fokos sütőben pirosra sütjük.
Köretként párolt fehér káposztát vagy bármilyen más köretet kínálhatunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre