Cipóban sült csülök II.

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A kenyértésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 15 dkg főtt-áttört burgonya
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 dl víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • kb. 60 dkg savanyú káposzta
  • 1 nagyobb füstölt csülök megfőzve
  • fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A kenyértésztát elkészítjük (a kenyérsütő gépben a legegyszerűbb), de hagyományos módon is lehet készíteni), majd kelesztjük.

    A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, a tetejére tesszük a kicsontozott, főtt csülköt, amit összezúzott fokhagymával megkenünk, majd a tetejére a főtt savanyúkáposztát.

    A két végét felhajtjuk, majd szorosan a két oldalát is, belerakjuk egy tepsibe. A tetejére lyukat vágunk, hogy a felesleges gőz kijöjjön rajta.

    Forró sütőbe toljuk, és aranysárgára sütjük. Amikor kész, vizes ecsettel átkenegetjük a tetejét.

    Mint egy kenyeret, úgy szeleteljük.

Megjegyzés

A csülköt és a káposztát előző nap megfőzöm, így másnap csak a kenyér tésztáját kell elkészítenem.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Andorkó Gábor 6 évvel ezelőtt
A csülköt minden formájában szeretem.Még nem próbáltam de mindenképpen ki fogom próbálni.Nagyon jónak tűnik.
Maza Tünde 6 évvel ezelőtt
Mi már egyszer kipróbáltuk a receptet. Óriási sikert aratott! Holna újra elkészítjük. Csak gratulálni tudok a recept beküldőjének!
Ismail Yeste 7 évvel ezelőtt
Nagyon jónak tűnik így olvasva, ki fogom próbálni.

Hasonló Receptek

Magazin