Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Egyre gyakrabban hallani arról, hogy a napraforgóolaj felmelegítésével káros anyagok jutnak a szervezetünkbe. Ez nem jó hír, különösen, hogy évtizedekig a napraforgóolaj használatát tartották egészségesnek. Vajon mivel helyettesíthetjük a jól megszokott, minden háztartásban megtalálható olajat?
Nem csoda, ha elveszünk a különböző zsírok és olajok útvesztőjében. Nem mindig tudjuk, hogy melyik mire jó, mivel érdemes sütni-főzni vagy akár a salátánkat feldobni. Íme egy kis segítség! Kisokos zsírokhoz és olajokhoz.
Hogy mit is jelent valójában egészségesen étkezni? Erre nem is olyan egyszerű válaszolni, hiszen számos információ jut el hozzánk, és sok ezek között egymásnak ellentmondó tényeket közöl. A legfőbb, hogy az egészséges táplálkozás sohasem lehet egyenlő az éhezéssel vagy bizonyos tápanyagok teljes megvonásával a szervezettől. A lényeg a változatosság, emellett pedig érdemes figyelmet fordítani a vitaminok és ásványi anyagok bevitelére is.
Nem csak finomak, hanem a teltségérzetet is biztosítják, hogy sikeresen vehessük fel a harcot a nassolási vággyal szemben.
Videó
Egy friss kutatás szerint, egyre többen törekednek arra, hogy minőségi élelmiszerek kerüljenek az asztalukra, ám az étkezéssel kapcsolatos, évtizedek óta velünk élő tévhitek miatt igencsak távol vagyunk az egészséges táplálkozástól. Új, 4 részes videósorozatunkban, a téma szakértőinek segítségével a cukorról, a sóról, a zsírról és a rettegett E-számokról terjedő városi legendákkal szeretnénk leszámolni. Ma a kókusz- és sertészsír, illetve a növényi olajok házatáján nézünk szét.
Előítéletek és fenntartások? Információhiány, vagy épp túl sok az információ a zsírokkal és az olajakkal kapcsolatban? Miért fontos, hogy tisztában legyünk tisztában ezekkel? A dietetikus válaszol.
A közhiedelemmel ellentétben a zsiradékok igenis az egészséges étrend meghatározó szereplői. Hogy miért? Dietetikus szakértőnk, Somogyi-Kovács Anita elmagyarázza.