Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
PATAKY KRISZTINA
Cikk
Mindmegette
Mennyei krémleves, amely minden időszakban jólesik a léleknek. Videón mutatjuk az ízletes zellerkrémleves receptjét.
MME
Sokan ismerik a gyógyító ételek fogalmát és követik az "edd magad egészségesre" elvet, és valóban igaz, hogy a megfelelő táplálkozással nagyon sokat tehetünk azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.
CSEH JÁNOS
Imádjuk a ropogós zellert: finom mártogatósokhoz, saláták összetevőjeként, no és persze turmixokban is isteni. De előfordul, hogy csak egy-két szálra van szükségünk. Mit tegyünk, hogy a maradék minél tovább friss maradjon? Eláruljuk!
A téli időszak fontos vitaminforrásai a gyökérzöldségek, mégsem értékeljük kellőképpen ezeket a finomságokat. Itt az idő, hogy átgondold a hozzájuk fűződő viszonyodat: mutatjuk, milyen változatosan elkészíthetők. A végeredményt minden esetben imádni fogod!
A sajt egy olyan alapanyag, ami a legtöbb étellel kiválóan működik. Nagyszerű példa erre a sajtleves is, amihez remekül illik egy lágyabb világos sör. Nos, ennek a két hozzávalónak a találkozásából született a sörös sajtleves, amit vétek lenne kihagyni. Pirított szalonnával az igazi!
Sinka Endre
Diéta, sport - ennyi kell a fogyáshoz - gondolják sokan. Bizonyos ételek azonban sokkal jobban felpörgetik az anyagcserét és égetik a kalóriát, így aki elszántan fogyni szeretne, mindenképpen illessze be őket az étrendjébe. Rendszeres fogyasztásuk csak úgy olvasztja a kilókat.
A zeller kedvelt zöldségünk, amely tele van fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ráadásul igen sokoldalú, az étrendünkbe könnyen beépíthető. Összegyűjtöttünk néhány zelleres receptet, amelyek valóban finomak és egészségesek.
A régmúlt idők nagy kedvence, a zeller ízfokozókkal dúsított világunk egyik leginkább elfeledett zöldsége lett. Ha eddig te sem használtad ki a jól variálható, különleges ízét, itt az idő, hogy beleszeress a kis gumóba! Viszonzásul jótékony hatást gyakorol majd a szervezetedre is.
Zellerlét inni manapság nagyon divatos az egészségtudatosan élők között. Állítólag számos jótékony hatása van, amit azonban a tudomány nem minden esetben támaszt alá. Viszont ha egészben fogyasztod a zellert, máris sokat tettél az egészséged megóvása érdekében.
A téli hónapoknak végre búcsút intve, a tavasz kapujában egyre erősebben vágyunk az üde, ropogós salátákra, változatos ízekre. Persze ilyenkor még nem vagyunk eleresztve helyben termesztett friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, ezért abból kell főznünk, amink van.
WM
A téli időszakban előtérbe kerülnek a különféle gyökérzöldségek. A fehér – és sárgarépa mellett erőre kap a zeller, a cékla és megjelenik a paszternák is, amelyet szerencsére egyre több helyen beszerezhetünk.
Az őszi, téli zöldségkínálat egyik legjobban variálható zöldsége a zeller. A zellert sokáig elég mostohán kezelték a magyar konyhákban, ritkán kerül előtérbe és akkor is csak mellékszerepeket kapott. Pedig a zeller finom, könnyen és gyorsan elkészíthető és nagyon egészséges.
Habliliom
A vitaminínséges, téli időszakban is akad szezonális alapanyag, amiből egészséges, finom fogás készülhet. Ilyenek a gyökérzöldségek, amelyek számos formában kerülhetnek ilyenkor is terítékre. Közülük is kiemelkedik az aromás, sokszor mostohán kezelt zeller, amiből akár komplett, izgalmas menüsor is összeállítható.
A márványsajt, a gorgonzola, a danablu, a bavaria blu, a roquefort és társaik különlegesen aromás sajtok, igazi csemegék a tányéron. Jóllehet megoszlanak a vélemények, van, aki rajongásig szereti, mások tartózkodnak tőlük, vagy csínján bánnak velük, nálam nagy kedvencnek számítanak.
A magyar konyha megkerülhetetlen zöldsége, igaz, jóformán csak a húslevesbe használjuk. Holott a zeller rendkívül egészséges, igen sokféleképp elkészíthető, s a gyökerén kívül, a szárán át a leveléig felhasználható.