Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Aranybarna, kívül ropogós, belül omlós, mi az? Nem más, mint az igazi, ínycsiklandó waffel. Ilyenkor ősszel feldobja a szürke hétköznapokat és kiszínezi a hétvégéket.
PATAKY KRISZTINA
Videó
A tavalyi burgertesztelős Sziget után kicsit más irányt néztünk ki magunknak idén a fesztiválon, és a húsos fogásokat édességekre cseréltük. Felkutattunk a porfelhő közepette 5 különböző egységet, ahol édességet árulnak. Találtunk fullos waffeleket, felfújt gofrikat, egzotikus fánkokat, de még óriáspalacsintát is.
DÖMÖTÖR VIOLA
Orbán - Marosi
A pár hete tesztelt fővárosi waffel-lelőhelyek után elérkezettnek találtuk az időt a zacskóba kényszerített bolti gofrik tesztjéhez is. Ezek az ún. brüsszeli mintát követik, és többnyire olyan szabályosak, mint ha rajzolták volna őket.
A gofri ideális reggelire, desszertnek, partira, gyerekzsúrra, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Érdemes beszerezni egy gofrisütőt, hogy gyakran megörvendeztethessük családunkat és barátainkat a kockás tésztacsodával, amit édesen vagy sósan, azon belül számtalan variációban és ízesítéssel is készíthetünk.
A tartós hidegben a szervezetünk több kalóriát éget, hogy fűtse a rendszert, így értelemszerűen nekünk is több energiát kell belapátolnunk. Az alaszkai cudar hidegben úgy döntöttünk, waffellel, avagy gofrival töltjük fel a kalóriaraktárat.
A gofrisütés szerencsére nem nagy ördöngősség, egy kis csavart azonban bármelyik háziasszony bele tud vinni. Mautner Zsófi például vaníliával, mangóval, roppanós kandiscukorral és nagyszemű sóval süti a gofrit, hogy lehessen izgulni, milyen ízű lesz a következő falat. Próbáljátok ki!