Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A vöröshagymánál nincs is jobb immunerősítő a téli időszakban. Fogyaszthatjuk nyersen, készülhet belőle tea vagy főétel, de mennyei leves is! Ha nem szereted a krémleveseket, akkor ez a melengető sülthagyma-leves csak rád vár, hogy elkészítsd! Mutatjuk a receptet.
Mindmegette
A magyaros ételek elképzelhetetlenek vöröshagyma nélkül. Ez a zöldség azonban nemcsak valaminek az alapja vagy kezdő mozzanata lehet, hiszen önmagában is megállja a helyét! Sőt igazi vitaminbomba és immunerősítő!
A hagyma és a fokhagyma gyakori hozzávalói ételeinknek, finomak és egészségesek is, egyetlen hátrányuk, hogy a bennük lévő kénvegyületek kellemetlen leheletet okoznak, ami az emésztés folyamatakor csak fokozódik. Néhány praktikus módszerrel azonban könnyedén megszabadulhatunk a rossz lehelettől.
A tízéves North West úgy evett meg egy egész vöröshagymát hámozatlanul, mintha az egy ízletes gyümölcs lenne. Tette mindezt ráadásul egyetlen könnycsepp elmorzsolása nélkül a Kardashian-család életét bemutató reality legutóbbi részében.
Rizst főzni nem egy nagy ördöngösség, mégis érdemes észben tartani pár dolgot, hogy tökéletes és pergős legyen a végeredmény. Sokan azonban nem szeretik a sima főtt rizst, esetleg unják az ízét. Nos, nekik hoztunk most egy trükköt, amivel új szintre lehet emelni ezt a köretet!
Videó
Hogyan lesz gyorsan kenhető a hűtőben állt vaj? Hogy nyissunk ki egyszerűen egy üveg bort, ha nincs kéznél dugóhúzó? És hogyan aprítsunk fel bosszúság nélkül egy vöröshagymát? Íme 3 konyhai trükk, amit jó tudni.
Már 150 százalékkal emelkedett a vöröshagyma ára a lengyeleknél az év azonos időszakához képest. Nem kizárt, hogy ezt mi is megérezzük, mivel itthon is visszaszorult ennek a zöldségnek a termesztése.
A vöröshagyma minden háztartásban megtalálható alapanyag, és mivel a magyaros fogások elkészíthetetlenek nélküle, ha valaki nem különösebben kedveli az ízét, az is rendszeresen fogyasztja. Nézzük, hogy ennek a sokoldalú zöldség milyen áldásos hatással bír a testünkre!
Újabb rossz hír érkezett a magyar zöldségpiacról. Nagyon úgy fest, hogy idén teljesen megszűnik a hazai hagymatermesztés, vele együtt pedig a makói vöröshagymától is elbúcsúzhatunk. A folyamatot az aszályos időjárás is felgyorsította, így azok a gazdák is feladni kényszerültek a termelést, akik a végsőkig kitartottak.
Annak ellenére, hogy a vöröshagyma a magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga, vannak, akik nem szeretik erős illata és íze miatt. Igazán jó helyettesítője pont az aromája miatt nincs, de néhány zöldségből remek alapot készíthetsz, és folytathatod az étel készítését ugyanúgy, mintha hagymával dolgoznál.
A hagyma az egyik legelterjedtebb zöldség a világon: nekünk magyaroknak úgy tűnhet, minden főételünkben megtalálható. Talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, nincs olyan háztartás, ahol ne lenne legalább három-négy fej hagyma a kamrában vagy a hűtőben.
Amellett, hogy a különböző hagymák nyersen, főve és sütve egyaránt számos étel alapanyagai, rendkívül egészségesek is.
Felejtsd el a bolti tojásfestéket, könnyen megfestheted a húsvéti tojásokat természetes hozzávalókkal is. Csak egy kis vöröshagymára, céklára, kurkumára és vörös káposztára lesz szükséged. Mutatjuk a trükköt!