Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Lehet a kólára sok rosszat mondani, ennek ellenére népszerűsége – különösen a fiatalok körében – nem csökken. Van olyan kamasz, aki alig iszik más folyadékot, és akár 1-1,5 liter kólát is megiszik egy nap. Ha a reklámokat nézzük, érthető a helyzet, hiszen azok azt sugallják, hogy a kólafogyasztás olyan életérzést biztosít, amire mindenki vágyik. De mi a helyzet a való világban?
Ki ne szeretne dús, fényes hajkoronát? A genetika, az életkor, a stressz csak néhány olyan tényező, amely hatással van a haj növekedésére. Ezeket befolyásolni nem nagyon tudjuk, de a megfelelő tápanyagokról gondoskodhatunk, ha a hajnövekedést segítő ételeket választunk. Mutatjuk, melyik élelmiszereket érdemes rendszeresen fogyasztani hajad egészsége érdekében.
Azt már most eláruljuk, hogy bizony nem a C- és nem is a D-vitamin az! A Harvard Egyetem kutatója szerint van egy másik vitamin, amit naponta kellene szednünk, hogy agyunk egészséges működését a lehető legtovább megőrizzük.
Vannak olyan ételek, amelyeket eszünkbe sem jut nyersen enni – vagy legalábbis reméljük, hogy te sem rajongasz a nyers csirkehúsért vagy tojásért. Ám bőven akad olyan élelmiszer, amely fogyasztása elsősorban nyersen ajánlott.
Anélkül, hogy fenyegetőznél, vesztegetéssel próbálkoznál vagy esetleg hipnotizálnád családod kiskorú tagjait, talán a leghatékonyabb módja annak, hogy több zöldséget csempéssz az étrendjükbe, ha trükközöl.
Promóció
Nem azt mondjuk, hogy bármi gond lenne a hagyományos ételekkel és összetevőkkel, hiszen fantasztikusan finom tud lenni egy szaftos töltött káposzta, egy majorannás rakott krumpli vagy épp egy aranyló húsleves, amiben elrejtettünk egy csokor petrezselymet. De ez nem jelenti azt, hogy olykor ne próbálhatnánk ki valami újat és szokatlant, ami egészen más módon izgatja az ízlelőbimbóinkat. A következőkben néhány olyan összetevőt sorolunk fel, amelyekkel garantáltan kiléphetünk a gasztronómiai komfortzónánkból és remek új élményekben lehet részünk!
Az egyre színesebb szezonális zöldség- és gyümölcsválaszték révén még könnyebb legyőzni a fáradékonyságot, és energiát tankolni a következő hónapokra.
A helytelen táplálkozás következtében a testben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig felesleges víz halmozódhat fel. Cikkünkből most megtudhatjuk, miként előzhetjük meg mindezt.
Egy szuper módszert találtunk, ami egyszerűen segít átlátni az élelmiszerekben található tápanyagok arányát. Ha erre odafigyelünk, máris egészségesebben táplálkozhatunk!
A világon nagyjából kétszáz birsfajtát különböztethetünk meg. A birsalma az a gyümölcs, amely sütve, főzve, kompótnak, és frissen is igazán kedvelt. Hazánkban még nem annyira elterjedt a fogyasztása, pedig bátran kijelenthetjük, hogy a birs egy igazi egészségbomba.
Nem zöldségek, nem gyümölcsök, nem a nagyi húslevese, és nem a csodatevő méz - 8 olyan ételt mutatunk most nektek, amelyek nem tartoznak az immunerősítő, megfázáslegyűrő klasszikusok közé, de rendszeres fogyasztásukkal elkerülhető - vagy épp, könnyebben átvészelhető - a náthás időszak.
Van, akit egyáltalán nem zavarnak az ősz hajszálak: elfogadják az idő múlását, szeretik a fehér tincseiket, akárcsak a ráncaikat. Ha te nem ezen szerencsések közé tartozol, akkor jó, ha feltankolsz ebből az 5 ételből, és fogyasztasz belőlük nap mint nap.
Juhász Orsolya
Nincs jobb energiaforrás a gyümölcsök között, mint a banán, ez közismert. Most azonban megtudhatjuk, mire képes még!
Az idei, hideg és elhúzódó téli időszak alaposan próbára tesz mindenkit, teljesen lemerítve a szervezet tartalékait. Mit tegyen az, aki ilyenkor is szeretné biztosítani a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat?
Január végére a szervezet vitaminraktárai igencsak kiürülnek, még akkor is, ha egész télen odafigyeltünk az egészséges táplálkozásra, a megfelelő mennyiségű zöldség és gyümölcsbevitelre. De milyen a jó vitamin, ami hatékony és segít megőrizni egészségünket?