Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Kyle Gibsont csak úgy ismerik Északkelet-Angliában, mint a régió legfiatalabb és egyben legnagyobb étvágyú evőbajnokát. Az elismerés nem véletlen, hiszen a 21 éves srác gond nélkül tol le 100 darab csirke nuggets-et 10 perc leforgása alatt úgy, hogy még éhes is marad. Mint mondja, ha lehetősége lenne rá, további 150-et is simán meg tudna enni.
Cikk
MME
A lángos nem csak a strandszezon egyik elengedhetetlen étele. A lángossütők találékonyságának köszönhetően ráadásul napjainkban a klasszikus verziókon kívül fogyaszthatjuk juhtúróval-csülökkel vagy virslivel töltve, de kaphatóak már édes változatok is. Mégis a legtöbben annyit tudunk kedvencünkről, hogy kelt tésztából készül, és bő olajban sütik. Most összegyűjtött néhány érdekességet erről az egyedülálló hazai street foodról, amit szinte bármikor beszerezhetünk, illetve elkészíthetünk.
A Make Your Mix, vagyis a „készítsd el a saját mixed” verseny hivatalosan is elindult. A feladat csak annyi, hogy összeállítsd a tökéletes ízkombinációt, amivel akár 10 ezer dollárt is nyerhetsz. Elég jól hangzik, nem?
Március 25-én kezdetét vette az ország nagy sütiversenye, az Ide Süss. A Viasat3 képernyőjén futó műsorban amatőr cukrászok és műkedvelő tortafenoménok versenyeznek. Az izgalmas versenyt az első két évadhoz hasonlóan Sass Dani vezeti, ezúttal Ábel Anitával.
A félezernél is több induló között három magyar sajtot küldött dobogóra a 80 tagú zsűri a Párizs melletti Torusban zajló Mondial du Fromage-on, a sajtok legjelentősebb világversenyén. Ezáltal megnyílhat az út a magyar sajtok előtt a nemzetközi gasztronómiában.
Bár még a hazai induló sajtok megmérettetése csak most kezdődik, máris óriási dicsőséget hozott Magyarország számára a Mondial du Fromage, vagyis a világ legrangosabb sajtversenye: először választott magyarokat tagjai közé az egyik legfontosabb szervezet.
A Széll Tamás vezette magyar csapatnak sikerült mindent a tervek szerint végrehajtania a Bocuse d'Or szakácsverseny lyoni világdöntőjének első, keddi napján, ennek megfelelően bizakodva várják a szerdai eredményhirdetést.
Meglepő eredménnyel zárult a IV. Nemzetek Sajtversenye, hiszen egyszerre két győztest is avattak: a magyar és az olasz sajtkülönlegesség holtversenyben aratott sikert.
UHT tejből ne akarj aludttejet készíteni, mert sohasem fog megaludni, csak megromlik. Gyenge minőségű zacskós tejből sem lesz jó, több lesz a savója, mint a megszilárdult rész.
Beküldő: egy konyhatündér