Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Mindmegette
Legyél profi, félprofi, vagy amatőr szakács, vagy csak simán tüsténkedj sokat a konyhában, a kés biztos, hogy az egyik legfontosabb konyhai eszköz lesz nálad is. Akár a zöldségek szeleteléséről, a húsok felkockázásról, vagy más egyéb alapanyagok aprításáról van szó, ez az eszköz létfontosságú, ha főzésre kerül a sor. Ezért fontos, hogy a karbantartáson és a tároláson túl a megfelelő módon tisztítsd.
MME
Ha lejár egy élelmiszer felhasználási dátuma, akkor azt kidobjuk. De vajon meddig használhatjuk a háztartási eszközöket? Mikor kell lecserélni a fakanalat, a vágódeszkát vagy a teflon bevonatos edényeket?
Többen a műanyag vágódeszka mellett teszik le a voksukat, hiszen könnyebb a kezelésük, ráadásul azt gondolnánk, hogy a tisztításuk is egyszerűbb. Egy kutatás azonban bebizonyította, hogy eddig hatalmas tévedésben éltünk. A fa deszkalap sokkal inkább mentes a baktériumoktól, mint a műanyag társa, amit a Dean O. Cliver és Nese O. Ak, a Wisconsini Egyetem Ételkutatási Intézetének tudósai be is bizonyítottak.
A közvélekedés szerint a műanyag vágólap a nyerő, ám vizsgálatok bizonyítják, hogy a fa sokkal inkább mentes a baktériumoktól. Ismerd meg mindkettő előnyeit és hátrányait, valamint helyes tisztításukat!
Stern Ágnes
A vágódeszka minden konyhában fontos kellék, de nagyon nem mindegy, hogy milyet használunk - mutatunk egyet, ami minden háziasszony álma.
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most, egy igencsak megosztó konyhai eszközről, a mikrohullámú sütőről osztunk meg néhány hasznos és érdekes adatot - lehet, hogy lesz olyan, amin meglepődtök majd!