Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az őszi, téli időszak meghatározó húsfélesége, a vadászszezon indulásának köszönhetően az őz, a szarvas vagy a vaddisznó húsa. Manapság viszonylag ritkán, ünnepi alkalmakkor kerül terítékre, pedig a vadhús, az állat életminősége és természetes takarmánya miatt a legfenntarthatóbb és legjobb minőségű húsok közé tartozik.
Hogy lesz igazán puha és omlós a marha, a csirke vagy a vadhús? Íme hasznos 5 konyhai trükk, amit érdemes kipróbálni!
Török Zsuzsa
Régóta kacérkodsz a gondolattal, hogy lecseréled a hagyományos pulykát? Ne rettenj vissza a megvalósítástól! Egyre több helyen lehet szarvashúst vásárolni, és akkor is belevághatsz az elkészítésébe, ha nem vagy mesterszakács.
Benke Anna
Igen, persze, van, hogy vendégségbe jön a család, vagy a barátokat akarjuk elkápráztatni egy fenséges steakkel. Ilyenkor beírjuk a keresőbe, hogy „a legjobb hentesek”, és máris kiderül, hol tudjuk beszerezni a város legízletesebb bio szürkemarhaszeletét vagy a legautentikusabb módon feldolgozott bárányt.
MTI
Kiválasztották az alapanyagokat az első versenyfeladathoz a Bocuse d'Or résztvevői hétfőn a Sirha Budapest élelmiszeripari kiállítás piacterén, a Hungexpo Vásárközpontban, és ezzel megkezdődött a nemzetközi szakácsverseny európai döntőjének programja.
Mivel vadhúshoz ritkábban van szerencsénk, mint háztáji társaihoz, ha úgy adódna, hogy fácán, vaddisznó, netán szarvashússal hoz össze bennünket a sors, előfordulhat, hogy nem tudjuk, hogyan álljunk neki az elkészítésének. Most elárulunk három praktikát, amelyekkel tökéletes lehet a végeredmény!