Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A magyarok 94%-a szokott utazás közben ételt fogyasztani, amelyek kiválasztásakor a legfontosabb szempont a praktikusság, az ár és a minőség – mutatott rá az OMV Hungária friss országos kutatása, amelyet közel 13 ezren töltöttek ki. Az eredmények alapján útközben leggyakrabban szendvicset eszünk: a kitöltők háromnegyede csomagolt vagy friss szendvicset eszik, ha útnak indul, ezt követi az édesség (45%) és az édes péksütemény (42%), mint például a croissant, a kakaós csiga vagy a túrós táska.
Könnyen tönkreteheti a nyaralást egy hirtelen jött betegség. Legyen szó akár csak fejfájásról, vagy olyan komolyabb dolgokról, mint a napszúrás vagy az ételmérgezés, jó minden eshetőségre felkészülni, és egy kisebb „patikával" útnak indulni.
Függetlenül attól, hogy hol töltöd a nyári szabadságod, az utazás megtervezése komoly logisztikát igényel. Különösen igaz ez, ha diétázol vagy speciális étrendet követsz. Hogy az utazással járó stresszt a minimálisra csökkentsd, fogadd meg a dietetikusok tanácsait!
A gyömbér elsősorban indiai és délkelet-ázsiai ételek fontos alapanyaga, de már itthon is egyre népszerűbb – ráadásul nyáron nagyon hasznos is.
Stern Ágnes
Külföldre utazni és felfedezni a helyi gasztronómiai remekeit nagyon jó dolog, ám nem árt, ha odafigyelsz néhány dologra, akár az egészségedet, akár a pénztárcádat akarod védeni.
A European Best Destination (EBD) európai turisztikai szervezete adta közzé, hogy Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja 2019 díjat.
Múlt héten véget ért a "Főzz és utazz velünk" nevű olasz receptversenyünk, amelyre szép számmal küldtetek recepteket a főételektől a desszertig mindent, ami szem-szájnak ingere. Nem volt könnyű a beérkezett pályaművekből kiválasztani a legjobbakat, de sikerült! Íme a nyertesek, szeretettel gratulálunk!